dimarts, 31 de març del 2009

Terrer a l'Informatiu Jesusenc


Aquest mes, l’Informatiu Jesusenc ha publicat una pàgina dedicada a Terrer Roig. L’escrit està fet per nosaltres i és la primera vegada que sortim a l’Informatiu d’aquesta manera.

Ho hem cregut oportú, ja que mai ho havíem fet i volíem explicar alguns temes, com els concerts de la trobada de grallers o el fet que, encara que a casa no toquem gaire, no vol dir que no existim.

Simplement hem utilitzat el dret que tenen les entitats del poble a fer ús de l’Informatiu. Si no ho havíem fet abans era perquè no ho havíem decidit mai, cosa que ara segurament canviarà, ja que estem decidits a anar informant també a l’Informatiu de tot el que anirem fent.

Aquí teniu l’article:


De Jesús als Països Catalans!
Fa nou anys que uns jovenets del poble ens vam ajuntar per fer una mica de música que no podíem sentir quan anàvem per les nostres terres a les festes.
Només quan anàvem a les trobades de grallers i dolçainers podíem escoltar quelcom que ens recordava a casa nostra, però després … a tornar al pas doble del xim pam pum, i ens havíem de conformar en veure pel 33 o escoltar per la ràdio la música de sempre del nostre país.

A les Terres de l’Ebre, podem dir que Jesús ha estat capdavanter en recuperar el que sempre ha estat nostre, i la prova es que enguany s’ha celebrat la XIV Trobada de Grallers i Dolçainers dels Països Catalans a Jesús organitzada pels Grallers de Jesús i per tancar aquesta esplèndida festa tots els anys es realitza un concert al Casal Jesusenc.


La veritat és que fins fa molts pocs anys era estrany veurere algú del poble en aquesta festa, evidentment que la gent dels grallers si!. Per sort aquesta tendència ha anat canviant, i hem anat agafant consciència de l’important de la música en directe, i no gravada, samplejada...i si a més és música de casa, amb els nostres balls, els que durant un període obscur de la nostra història alguns van intentar fer desaparèixer, doncs millor.
Per sort les espurnes que varen quedar encara van tenir força per tornar a encendre el foc.
Terrer Roig és un grup format a Jesús, i en els seus nou anys d’història ha canviat un poquet, comptem amb gent nova i aprenem del camí recorregut.


Aquest any no el podíem començar millor, vam tocar al Tradicionàrius de Barcelona (CAT), representant al nostre poble i a les Terres de l’Ebre, juntament amb Quico el Cèlio i Papet i Marieta. El concert va ser un èxit d’assistència (es penjà el cartell de “no hi ha entrades”) i una injecció de moral, ja que sempre et diuen: quina sort teniu a l’Ebre!!! Quanta cultura!!!. La veritat és que muntar a Barcelona és sempre una experiència gratificant, ja sigui al CAT o a La Mercè, però també ho és anar a Tarragona, a les festes de Santa Tecla, o a la franja de ponent, o al País Valencià... A casa ja és un altra història, costa tocar.


Després del CAT ens plantem a casa!, si si!!, tornem als orígens i vam fer ballar a tot un Casal Jesusenc ple fins la bandera. Allí vam compartir cartell amb els amics de Pepet i Marieta i els de la Banda foranea, i també vam poder veure la cercavila de Xarop de Canya. Felicitats als Grallers per 14 anys de festa!.
Dos actuacions de primer nivell per a començar l’any, i el camí no serà fàcil degut a la famosa crisis però ja podem confirmar l’actuació a El Prat de Llobregat el 9 de maig i a La Sénia el 27 de juny.

Ens veiem per les festes, natros seguirem dient: Bona nit, venim de Jesús i som de les Terres de l’Ebre!.


Gràcies a la S.C.E. Sant Josep, al Cor Sant Francesc, a la parròquia i a la Comisió de La Marató de TV3 que sempre ens tenen presents per fer una mica de festa i ball.


www.terrerroig.blogspot.com