dimecres, 2 de desembre del 2009

Amansalva guanya el ll Concurs Sons de la Mediterrània


El grup Amansalva és el guanyador del ll Concurs de Maquetes Sons de la Mediterrània, després de la final celebrada aquest diumenge 8 de novembre a la Fira Mediterrània de Manresa. El Jurat va valorar els arranjaments amb què el grup enriqueix el repertori tradicional d'arreu dels Països Catalans, el seu plantejament escènic amb una formació instrumental original i l'execució vocal de les cançons.

Amansalva és un quartet creat molt recentment a a Barcelona amb músics catalans, valencians i balears, i interpreten amb arranjaments propis el repertori tradicional d'arreu dels Països Catalans, i puntualment també d’altres indrets. Els seus integrants són Maria Victòria Riutord (veu, flauta travessera), Alba Forés (violoncel), Johnny Pardo (guitarra espanyola) i Josele Mascarell (caixó flamenc, darbuka, udú i percussions). A més d’Amansalva, van actuar a la Fira com a finalistes els grups Terrer Roig, de Jesús; Germans Martorell, de Mallorca, i Bruel, d’Olesa de Montserrat i Sabadell.

El Concurs de Maquetes Sons de la Mediterrània està organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius, la Fira Mediterrània i el Grup Enderrock, amb el suport d'iCat fm i TVC. El jurat està integrat per membres de la revista Sons de la Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, la Fira Mediterrània de Manresa, iCat fm i Rodasons. Els guanyadors enregistraran un disc amb contracte discogràfic, actuaran a sis de les cites folk més destacades a Catalunya (Festival Tradicionàrius, Fira Mediterrània, Circuit Folc, Festival FIMPT, Festcat Escola de la Festa i Paupaterres). També disposarà d'una campanya de publicitat a la revista Sons i a l'emissora iCat FM.

Article d'enderrock

Felicitem a Amansalva!, va ser un dia molt bonic per a natros, per la música i per la cultura!.